Mijn naam is Irene Bergshoeff en na jaren in Haarlem te hebben gewoond ben ik in september 2019 verhuisd naar Obdam.
Daar woon ik met veel plezier, samen met mijn man en ons poezenkind.


Sinds mijn tienerjaren ben ik al geïnteresseerd in hoe je als mens gezond kan blijven. Wat is nodig om je lichaam vitaal te houden? Hoe kan je voorkomen dat je ziek wordt? Vooral 'goede' voeding fascineerde mij, want wat is dat? Er zijn zoveel verschillende theorieën hierover.
Ik besloot daarom om de opleiding Voeding en Diëtetiek te gaan volgen. 

Na deze opleiding te hebben afgerond mocht ik mezelf diëtiste noemen. Ik wilde echter nog meer verdieping en ben mij gaan specialiseren in de orthomoleculaire leer. De basis hiervan is de toepassing van voeding én voedingssupplementen voor de preventie en behandeling van ziekten. Achterliggende gedachte is dat in de huidige maatschappij met gezonde voeding alleen het bijna niet mogelijk is om het lichaam van alle vitamines en mineralen te voorzien, nodig om goed te kunnen functioneren. Onze voeding is 'verarmd' door bestrijdingsmiddelen en de manier van landbouw, 
we hebben te maken met bijvoorbeeld luchtvervuiling, straling én niet te vergeten stress. 
Ik ben daarom overtuigd van het belang van supplementen om het lichaam te ondersteunen. 

Na deze opleidingen, ik was inmiddels 25 jaar, mocht ik mezelf orthomoleculair diëtiste noemen. Ik wilde een eigen praktijk beginnen maar wist in mijn hart dat ik hier nog niet klaar voor was vanwege het feit dat ik in de voorgaande jaren had gemerkt hoe voeding en emoties met elkaar verbonden zijn.
Waarom zijn mensen heel dik of doen ze dingen waarvan ze weten dat het niet goed voor ze is? Achter elke persoon zit een verhaal.
Ik wist dat ik sterker in mijn schoenen moest staan en mezelf verder ontwikkelen voordat ik andere mensen zou kunnen adviseren en helpen. 

In de jaren erna ben ik andere dingen gaan doen, zo werk ik al sinds 2003 voor een klooster waar ik allerlei zaken op administratief gebied regel voor de zusters. Heel leuk werk maar de wens om een eigen praktijk te beginnen bleef altijd in mijn achterhoofd spelen. En toen las ik over voetreflexPlustherapie.
Een 3-jarige HBO opleiding waarin alles eigenlijk samen kwam. Voorkomen dat mensen ziek worden door voetmassages, voedingsadviezen te geven en
te kijken naar een mens als geheel, dus ook de psychologie achter een klacht. Ik bleek het masseren heel fijn te vinden en merkte wat een effect het op mensen had, zowel lichamelijk als emotioneel. Hier wilde ik mee verder!

En dus na al deze kennis te hebben opgedaan en intussen ook al veel levenservaring rijker, ga ik alsnog mijn droom achterna!
Per 1 januari 2021 start ik, na al een aantal jaren op kleine schaal bezig te zijn geweest, officieel met mijn praktijk VoetreflexPlus Irene.
Je bent welkom!